De bouwvergunning

 Na een paar kleine iteraties op het voorontwerp, was het plan van onze woning klaar. De aanzichten hieronder verschillen nauwelijks van deze van het eerdere 3D-voorontwerp.

 

Hoewel het ontwerp perfect aan de eerdere aangepaste stedenbouwkundige voorschriften voldoet, was het toch wachten op de finale beslissing van de gemeente Torhout. Vorige week kwam de bekendmaking van de beslissing van de gemeente, en ondertussen is deze reeds aangeplakt. 

In principe is het nog 30, eigenlijk 35, dagen wachten tot we kunnen starten met de uitvoering van het plan. We moeten echter nog een aantal belangrijke stappen doorlopen eer we de eerste steen, in ons geval houten blak, zullen kunnen leggen. Ten eerste moet er nog een stabiliteitsstudie van de vloerplaat en het houtskelet worden uitgevoerd. Pas daarna kunnen we op basis van dit plan naar de houthandel om het skelet te laten uittekenen. Gezien de huidige torenhoge houtprijs zit daar zeker geen haast bij. Parallel hiermee plannen we het tweede deel van deze zomer enkele bezoeken aan showrooms van bouwmaterialen. Prioritair zijn de keuze van buitenschrijnwerk en de dakbedekking en de exacte kleur en textuur van de buitengevelbepleistering.

Momenteel zouden we willen starten met de werken in het late voorjaar van 2022 wanneer het grondwaterpeil voldoende gezakt is om de bodemwerkzaamheden gemakkelijk te kunnen uitvoeren en de woning wind- en waterdicht kan gemaakt worden tijdens de zomer. Tegen dan zijn de prijs en beschikbaarheid van constructiehout en andere bouwmaterialen hopelijk terug voldoende gedaald.

Reacties